Prijzen

Bekijk welk pakket het beste bij jou past. Je vindt hier een overzicht van onze tarieven voor verschillende programma’s en diensten. We bieden flexibel en kwalitatief onderwijs aan, afgestemd op de behoeften van jouw kind.

Thuisonderwijs en onderwijs op reis

Met de OuderAcademie, handige planningen, en leerlogboeken duik je vol vertrouwen in het thuisonderwijs. Zet een stevige educatieve basis neer en geef tegelijkertijd ruimte voor leren op eigen tempo, op eigen niveau en volgens de groei en interesses van jouw kind. 

Thuisonderwijs totaalpakket 12 maanden

 • Nederlands (taal, spelling, lezen en begrijpend lezen) + oefensoftware 
 • Rekenen + oefensoftware
 • Engels + oefensoftware
 • Wereldoriëntatie
 • Digitale geletterdheid
 • Topografie (groep 5-8)
 • Burgerschap (groep 5-8)
 • Talentontwikkeling
 • OuderAcademie
 • Besloten community
 • Masterclasses

Thuisonderwijs Nederlands 12 maanden

 • Nederlands (taal, spelling, lezen en begrijpend lezen) + oefensoftware 
 • OuderAcademie
 • Besloten community
 • Masterclasses

Online Nederlandse Taal en Cultuur (NTC)

Groep 2

Online Nederlandse Les

Jouw kind werkt 19 weken x 30 minuten en 19 weken x 45 minuten met van onze ervaren leerkrachten aan voorbereidend lezen, spellen en cultuur. 
Groep 3

Online Nederlandse Les

Jouw kind werkt 19 weken x 45 minuten en 19 weken  x 60 minuten met van onze ervaren leerkrachten aan taal, spelling, (begrijpend) lezen en cultuur. 
Groep 4 t/m 8

Online Nederlandse Les

Jouw kind werkt 38 weken x 60 minuten met van onze ervaren leerkrachten aan taal, spelling, (begrijpend lezen) en cultuur. 

Voortgezet Onderwijs

Online Nederlandse Les

Jouw tiener werkt 38 weken x 75 minuten aan Nederlands op VMBO, HAVO, of VWO-niveau, met ervaren docentbegeleiding. 


Onze intakes zijn altijd gratis en alle prijzen zijn inclusief lesmaterialen.  

Privé-onderwijs

Kies voor EigenReis Privé-onderwijs en investeer in de toekomst van je kind. Onze ervaren leerkrachten hebben een scherp oog voor individuele behoeften, waarborgend dat elke les bijdraagt aan een stevige academische basis. Tegelijkertijd stimuleren we actief de persoonlijke groei en ontwikkeling van jouw kind.
Groep 3-8

Privé-onderwijs 

 • Online lesinstructies: 38 weken 2 keer 1:15 uur 
 • Persoonlijke update: na iedere les
 • Educatief verslag: tweemaal per jaar
 • Nederlands + oefensoftware 
 • Rekenen + oefensoftware
 • Engels + oefensoftware
 • Wereldoriëntatie
 • Digitale geletterdheid
 • Topografie (groep 5-8)
 • Burgerschap (groep 5-8)
 • Talentontwikkeling

Lees waarom Manoëlle kiest voor EigenReis! 

Wij zijn al voor een langere tijd met ons gezin de wereld rond aan het reizen. In het begin verzorgden we het onderwijs zelf, maar dat bleek een behoorlijke klus te zijn. Niet alleen om de juiste lesstof te vinden, maar we wilden ze meer kunnen bieden aangezien de reis ze al zoveel bracht. Geen homeschooling, maar worldschooling nu hun kijk op de wereld zoveel verbreed is. Toen we op Bali waren leerden we Arinda kennen en hoorde we van de fantastische plannen van EigenReis. Meteen waren we enthousiast! Want wanneer je zelf zoveel van de wereld hebt gezien en een vuurtje hebt branden dat het onderwijs van nu zo anders kan, dan zijn we om hoor!

Onze jongens zitten nu in de bovenbouw en krijgen helemaal les binnen hun interesses en ontwikkeling. Wij zijn elke week een uurtje bezig met het inplannen van de lessen (die al helemaal voor ons klaar staan). Elke dag zijn we zo’n 2 a 3 uurtjes bezig met de lessen nu en de rest van de tijd kunnen we lekker blijven reizen en de wereld verder ontdekken. Dit is zo zo fijn!! Deze vorm van onderwijs is zo flexibel en aan te passen binnen onze wensen. En het contact met Kelly en Arinda is mega laagdrempelig. Wat zijn we blij dat we deze toppers gevonden hebben!
Manoëlle 

Start jullie EigenReis!

Plan een gratis intake en start met leren op jullie voorwaarden.

Veelgestelde vragen

Hoe ziet het onderwijs met EigenReis eruit?

Voordat je duikt in ons programma, begin je met de OuderAcademie. Hierin nemen we je stap voor stap mee in de leeromgevingen, planningen en leerlogboeken. Binnen enkele uren heb je de OuderAcademie voltooid. Het plannen van een lesweek kost gemiddeld 20-30 minuten per kind. Als je ons volledige programma volgt, besteed je in groep 3 en 4 ongeveer 1-1,5 uur per dag en in groep 5-8 zo'n 2,5 uur aan het complete en kerndoeldekkende onderwijsprogramma. Uiteraard bepaal je zelf hoe je ons programma inzet. Je hebt de volledige vrijheid om te bepalen welke lesstof je wel en niet aanbiedt en wanneer je dit doet. 

Wat heb ik nodig om met EigenReis thuis- of reisonderwijs aan de slag te kunnen?

Om aan de slag te gaan met EigenReis, heb je twee laptops nodig (één voor de ouder en één voor de leerling), een aantekeningboekje, een goede internetverbinding en een printer voor het afdrukken van printbladen voor rekenen. 

De systeemeisen zijn:
 • Windows (10 of hoger): Edge (gebaseerd op de nieuwe Chromium-versie), Chrome en Firefox;
 • MacOS (10.13 High Sierra of hoger): Safari, Chrome en Firefox;
 • iOS/iPad (12.0 of hoger): Safari, Chrome en Firefox;
 • ChromeOS (Chromebook): Chrome en Firefox.

Kan ik op ieder moment aan de slag met EigenReis thuis- of reisonderwijs??

Ja dat kan! Jij bepaalt wanneer je start met het pakket. Dit kan dus op elk moment van het jaar, voor de duur die jij bepaalt. De minimale afnameperiode is 6 maanden. Groeit je kind tussentijds door naar een hogere jaargroep? Geen probleem. Je hebt toegang tot alle jaargroepen. Alleen in groep 3 gebruiken we een aparte methode voor Nederlands. Stroomt je kind door van groep 3 naar 4, geef ons dan een seintje dan schaffen we nieuwe licenties voor je aan. Hiervoor brengen we geen extra kosten in rekening. 

Voldoe je met EigenReis aan de leerplicht?

Als je in Nederland bent ingeschreven, is het antwoord helaas nee. De leerplicht in Nederland omvat namelijk ook een schoolplicht. Dit betekent dat er sprake moet zijn van regelmatig fysiek schoolbezoek en dat het onderwijs dus met regelmaat binnen de muren van een school gevolgd moet worden. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor het gebruik van EigenReis met het oog op de Nederlandse wet- en regelgeving? Bekijk dan onze gratis leerplichtgidsen!

Zijn de aangeboden methodes volledig digitaal?

Ja, alle methodes worden volledig digitaal aangeboden, hoewel er voor bepaalde methodes printbare lesmaterialen beschikbaar zijn.

Welke mogelijkheden biedt EigenReis voor leren op eigen niveau en tempo?

Bij EigenReis kan je kind op zijn eigen tempo leren. Tijdens de gratis intake bespreken we het niveau van je kind. Is dit niet helemaal duidelijk, dan leren we je in onze OuderAcademie hoe je zelf eenvoudig in kaart brengt waar jouw kind staat. Mocht jouw kind voor- of achterlopen op bepaalde vakken, dan pas je het programma hier op aan. Bovendien kun je leren op ieder tijdstip dat bij jouw situatie en kind past. Daarnaast bieden de methoden differentiatiemogelijkheden (hoger of lager niveau), zodat je kind extra oefening of uitdaging krijgt. Ook is het mogelijk om verschillende vakken in verschillende jaargroepen te volgen. Je hebt namelijk altijd toegang tot alle leerjaren (groep 3 t/m 8). 

Welke informatie is er voor ouders beschikbaar om hun kinderen zelf te begeleiden?

De gekozen methodes voorzien in handleidingen, instructies per les en veelal instructievideo's. We begeleiden je ook in het gebruik van de methode(s) via onze OuderAcademie. Hier leer je over het voorbereiden van lessen, toetsen, inzicht in de voortgang en andere handige tools. Ook behandelen we vragen van ouders tijdens masterclasses en delen we waardevolle kennis. 

Kan ik gerenommeerde toetsen afnemen bij EigenReis?

Nee, we bieden geen toetsen aan zoals Cito, Diataal of Route8. Alle methodes zijn voorzien van toetsen en de resultaten worden digitaal geregistreerd. Ook bieden we een leerlogboek waarin je samen met jouw kind alle voortgang bijhoudt. Dit gaat verder dan alleen toetsresultaten. Het LeerLogboek is een tool om de stappen die jouw kind inzichtelijk te maken. Zo biedt je namelijk écht inzicht in het leerproces van jouw kind. 

Kan mijn kind na het volgen van het EigenReis programma eenvoudig terugstromen naar een reguliere basisschool in Nederland?

Ja, met EigenReis Totaal volgt je kind alle basisvakken van het reguliere onderwijs met behulp van de nieuwste methodes van gerenommeerde uitgevers in Nederland. Hiermee voldoe je aan alle kerndoelen. De resultaten van de toetsen zijn online inzichtelijk en makkelijk te delen met de school in Nederland. Ook bieden we een leerlogboek waarin je samen met jouw kind alle voortgang bijhoudt. Je kunt het leerlogboek zien als een portfolio waarmee je écht inzicht biedt in het leerproces van jouw kind. Maak je gebruik van thuisonderwijs, dan kun je desgewenst een rapport laten opstellen door een van onze bevoegde leerkrachten. Bij Privé-onderwijs ontvang je dit standaard.