Vakken en methodes

Het kiezen van de juiste leermethodes voelt soms als het oplossen van een complexe puzzel. Hoe zorg je voor een samenhang tussen de vakken, dek je alle kerndoelen van het basisonderwijs, geef je ruimte aan persoonlijke leerwensen én ondersteun je als ouder het leerproces? Geen zorgen! Bij EigenReis hebben we dit allemaal voor je geregeld. De gekozen methodes zijn jouw betrouwbare reisleider.

Veilig leren lezen 

Veilig leren lezen is al generaties lang de meest gebruikte en meest succesvolle methode voor aanvankelijk lezen en taal. Deze methode zetten we in voor groep 2 en 3. Maar liefst 80 procent van alle kinderen in Nederland leert lezen en spellen met deze methode. Ruim 5000 scholen werken met de meest recente versie: de kim-versie. Ook EigenReis maakt van deze versie gebruik. Hierin zijn de laatste wetenschappelijke inzichten verwerkt.
Write your awesome label here.
Write your awesome label here.

Nieuw Nederlands Junior

Nieuw Nederlands Junior gebruiken we in groep 4 t/m 8 en tilt taalonderwijs naar een hoger niveau. Taal, spelling en lezen sluiten naadloos op elkaar aan, maar zijn ook los van elkaar in te zetten. De focus ligt op groei en creativiteit, waarbij je kind actief en spelenderwijs taal ontdekt, van raps tot vlogs! Met deze effectieve en gebruiksvriendelijke methode, vol heldere stappen, wordt leren een motiverend avontuur en onderwijzen een fluitje van een cent.

Getal & Ruimte Junior

Getal & Ruimte Junior gebruiken we in groep 4 t/m 8 en zet in op gestructureerde rekenlessen met duidelijke strategieën en aandacht voor één onderwerp. Met stapsgewijze progressie van oefenen naar toepassen, en instructies voor geheugentraining, wordt rekenvaardigheid grondig en blijvend aangeleerd. Getal & Ruimte Junior ondersteunt individueel leren. Of je kind nu extra ondersteuning nodig heeft of juist extra uitdaging zoekt, het materiaal sluit aan bij elk niveau en tempo. 
Write your awesome label here.
Write your awesome label here.

Stepping Stones Junior

Een vreemde taal leren is voor jonge kinderen easy-peasy. Maar dat geldt alleen als zij voldoende in aanraking komen met die nieuwe taal. Games, liedjes en films buiten schooltijd helpen daarbij, maar wekelijkse lessen zijn essentieel. Stepping Stones Junior gebruiken we voor groep 4 t/m 8. Kinderen breiden spelenderwijs hun Engelse woordenschat uit en krijgen zelfvertrouwen in het communiceren in het Engels.

Faqta (overige vakken)

Faqta erkent het belang van vaardigheden naast kennisoverdracht. Samenwerken, creatief denken, onderzoeken, presenteren en kritisch nadenken zijn essentieel. Deze vaardigheden helpen kinderen ontdekken waar hun talenten liggen. Als ouder in een coachende rol, biedt Faqta je de kans om je kinderen te helpen hun unieke vaardigheden te ontdekken en te ontwikkelen.
Write your awesome label here.
Write your awesome label here.

Thuisonderwijs met EigenReis zelf al ervaren?

Zelf het onderwijs verzorgen met EigenReis, hoe ziet dat er nu uit? Met deze GRATIS Sneak Peek ontdek jij thuisonderwijs met EigenReis!

Ben je klaar voor jouw eigen reis?

Stap nu in, plan een gratis intake en ontdek de kracht van leren op jouw voorwaarden.