Gratis 40+ geld gespreksstarters

Een positieve geld mindset begint met open communicatie

Kinderen nemen bewust en onbewust waar hoe jij als ouder omgaat met geld, hoe je praat over geld, en welke waarden en overtuigingen je over geld uitdraagt. Deze vroege indrukken en ervaringen kunnen een blijvende invloed hebben op het financiële gedrag en de mindset van jouw kind tijdens het opgroeien. Wil je je kind een positieve geld mindset meegeven, dan begint dat met open communiceren over geld - zonder oordeel. 

Deze gids gaat je daarbij helpen! Met behulp van een uitgebreide verzameling vragen kun je het gesprek over geld op een boeiende en toegankelijke manier te starten en de nieuwsgierigheid van je kind(eren) te prikkelen.
Schrijver 40+ geld gespreksstarters

Over Jelita

"Ik ben opgegroeid met het idee dat je geld moet sparen, geen risico’s moet nemen en hard moet werken om een salarisverhoging te krijgen. Dus dat is wat ik deed. Totdat ik leerde dat de rijken hun kinderen iets anders leren over geld. In een korte tijd transformeerde mijn geld mindset (en kennis) van schaarste en gebrek naar overvloed. Toen ontstond de wens om mijn kinderen dit nu al te leren, zodat ze later niet hoeven te dealen met beperkende overtuigingen omtrent geld. Ik realiseerde me dat het creëeren van een positieve geld mindset begint bij openlijk te praten over geld. Maar over geld praten is niet altijd even makkelijk als je dat van huis uit niet hebt meegekregen. Daarom heb ik deze gids samengesteld. Zodat je op een leuke, positieve en toegankelijke manier het gesprek over geld kunt aangaan met je kind."