Interview: Kelly

Kelly
Naam: Kelly Arons
Gezin:
Donee, Liva (2020) en Nalu (2022)
Locatie:
Bali, Indonesië
Instagram:
 @Eigen.Reis

Stel jezelf en jouw gezin voor!

Ik ben Kelly, werk nu nog naast EigenReis als Bidmanager, ik ben ondernemend en kan het niet laten om zo af en toe buiten de lijntjes te kleuren. Ik geniet van de kleine dingen zoals een zonsondergang, lekker eten en tijd met mijn man Donee en mijn kinderen Liva en Nalu.

Waar ben/woon je nu (met jouw gezin)?

In 2017 nam ik een sabbatical van 3 maanden en vertrok naar Bali. Ik liet alles achter in Nederland en begon opnieuw. Ik ging aan de slag als freelance bidmanager (online) en begon mijn leven een andere vorm te geven. Namelijk leven en werken op mijn eigen tijd en voorwaarden en met minder prikkels van buitenaf. Na zes maanden ontmoette ik mijn man en langzaam maar zeker ben ik hier gaan settelen. We wonen nog steeds op Bali en zien hier ook onze toekomst!

Hoe gaat het met jouw/jullie kind(eren)?

Onze kinderen doen het gelukkig ontzettend goed. Ze zijn gezond, hebben beide hun eigen karaktertje en ik zie dat ze genieten van alles dat Bali te bieden heeft. Liva gaat ook naar een speelgroep en ik zie dat ze het heerlijk vindt om onder de mensen te zijn en vooral lekker te kunnen spelen. Ik ben heel benieuwd hoe Nalu zich gaat ontwikkelen.

Waar komt de drang om buiten de gebaande paden te leven vandaan?

Mijn emigratieverhaal begon in 2017, maar de zaadjes daarvoor werden al eerder geplant. Tijdens mijn studie Nederlands Recht (2010) kreeg ik de kans om een semester in Hong Kong te studeren en die greep ik met beide handen aan. Er ging letterlijk een wereld voor me open en ik werd verliefd op Azië. Na mijn studie kreeg ik de kans om als jurist voor een muziek- en race event te werken en reisde ik door Europa om alles van de grond te krijgen en deze events mee te organiseren. Als perfectionist met een enorme bewijsdrang raakte ik overspannen en nam een paniek- en angststoornis de overhand. Ik voelde aan alles, het roer moest om! Hier op Bali voelde ik meer ruimte om mijn leven in te richten op mijn eigen voorwaarden. Mensen zijn minder met elkaar en met geld bezig. Dit zorgt voor minder prikkels van buiten en meer focus op wat ik echt belangrijk vind. Ik leef geen standaard leven: ik ben kostwinnaar, heb een Indonesische man en ik bepaal zelf wanneer en met wie ik werk.

Wat is jouw gevoel of hoe denk je over het leven wat je nu hebt?

Ik ben super trots op wat ik tot nu toe voor elkaar heb gekregen. Een leven waarin ik de dingen doe die bij mij passen en op een manier die goed voelt voor mij. Lange tijd had ik ook geen dromen: ze waren al realiteit geworden. Echter door de komst van mijn kinderen begon ik toch weer mee na te denken over de toekomst en veranderden mijn prioriteiten. Wat wil ik ze meegeven? Niet alleen later, maar ook in hun jonge jaren?

Wat was een hoogtepunt de afgelopen periode?

Zonder twijfel de geboorte van Nalu en de aanwezigheid van mijn ouders bij de geboorte. Ik heb met Liva een moeilijke start gehad. Door Corona konden mijn ouders niet naar Indonesië komen en dan word je niet alleen moeder, je doet dit ook op een plek waar alles net even anders gaat dan in Nederland. Zo had ik kraamhulp geregeld (dacht ik), maar bij thuiskomst bleek dit een controle van een uurtje te zijn. Ik moest maar even bellen als ik later die week nog een controle nodig had. Dat was toch even anders dan de manier waarop we het in Nederland gewend zijn.

Wat was minder leuk de afgelopen periode?

Het is ontzettend uitdagend om alle ballen hoog te houden. De komst van een nieuw kindje, mijn normale werk en dan eigenlijk ook nog eens 100% voor EigenReis willen gaan. Met structureel slechte nachten en een peuter die ook veel aandacht nodig heeft, is het echt intens geweest. Inmiddels probeer ik me meer op 1 ding tegelijk te focussen, waardoor ik in ieder geval minder prikkels heb.

Welke rol speelt Nederlands (onderwijs) binnen jullie gezin?

We voeden onze kinderen drietalig op: Nederlands, Engels en Indonesisch. Ik spreek alleen Nederlands tegen de kinderen, zodat ze de taal nu al oppikken. Ik vind het super belangrijk dat de kinderen de Nederlandse taal gaan beheersen. Niet alleen om een goede relatie op te bouwen met familie, maar ook om in de toekomst meer deuren open te zetten. Dit heeft me aan het denken gezet over hoe ik het onderwijs voor Liva en Nalu wil inrichten. De internationale scholen op Bali zijn ontzettend duur en daarnaast vind ik het belangrijk dat ze ook de Nederlandse taal goed gaan beheersen. Een combinatie hiervan met huidige oplossingen zorgt ervoor dat ik misschien wel meer dan de helft van mijn inkomsten moet gaan afstaan aan onderwijs waar ik zelf niet eens volledig achtersta. Dit is dan ook de belangrijkste reden dat ik samen met Arinda alles op alles ga zetten om hier met EigenReis een oplossing voor te bieden.

Is jullie gezin afhankelijk van leerplicht? Zo ja, hoe heb je dat geregeld?

Ik ben al een aantal jaar uitgeschreven uit Nederland. De leerplicht speelt bij ons dus geen rol.

Hoe zorg je financieel voor jouw/jullie gezin?Hoe zorg je financieel voor jouw/jullie gezin?

Op dit moment werk ik nog als freelance Bidmanager. Dit doe ik al ruim 5 jaar volledig online en op afstand. Toen ik hiermee startte werkte er nog maar weinig mensen volledig online, maar ik wist alles wat ik binnen die muren kan doen, kan ook op afstand. Dat is gelukkig waar gebleken. Maar ik hoop natuurlijk dat ik snel al mijn energie en tijd in EigenReis kan gaan stoppen. EigenReis is mijn passie en is opgericht vanuit een intrensieke motivatie: beter onderwijs voor onze kinderen.

Welke dromen heb jij of  heeft jullie gezin voor de toekomst?

Uiteraard is het een droom om EigenReis te laten groeien, om zo niet alleen onze kinderen maar ook die van anderen te onderwijzen op eigen voorwaarden. Daarnaast zou ik heel graag een fysieke community willen creëren met mijn gezin en andere gezinnen die hetzelfde in het leven staan. Een plek waar kinderen spelen, leren en ouders met elkaar in contact kunnen komen. Een plek waar iedereen zijn leven en het onderwijs kan invullen op zijn eigen voorwaarden en waar we van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren. 

Wat kunnen we vinden op jouw Instagram account (of website)?

Op Eigen.Reis (Instagram en Facebook) vind je updates over ontwikkelingen, interviews met andere gezinnen die het anders aanpakken. Daarnaast nemen we hier iedereen mee in ons eigen leven buiten de gebaande paden. Ook vind je hier inspiratie en kennisdeling over gezinnen die leven buiten de gebaande paden en op een andere manier invulling geven aan onderwijs.

Wat is de belangrijkste les die je de afgelopen jaren hebt geleerd?

Focus je op de dingen die voor jou belangrijk zijn. Ik heb de afgelopen jaren bewust gefocust op mezelf en mijn gezin. Dat waren mijn prioriteiten en wat andere mensen doen of van mij en mijn keuzes vinden is aan hen. Ik heb mijn tijd en energie gestoken in dingen en mensen die mij ook energie geven. Deze energie krijg je terug!

Wie zou je aanraden om dit interview bij af te nemen?

We hebben zelf natuurlijk al diverse mensen benaderd voor dit interview. Maar lees je dit en denk je, ik wil mijn verhaal ook delen! Stuur dan een berichtje naar info@eigenreis.com of stuur een berichtje via instagram.

Geschreven door: Kelly Arons
Instagram: @eigen.reis