CURSUS REISONDERWIJS

Artikel 41 WPO

Reizen met een leerplichtig kind brengt een grote uitdaging met zich mee. Artikel 41 WPO biedt de oplossing! Maar hoe pas je dit succesvol toe?
Write your awesome label here.

Alle tools in handen

Bij reisonderwijs volgens Artikel 41 WPO heb je vaak maar één kans om de schooldirectie te overtuigen. Met deze cursus ben jij verzekerd van een ijzersterk plan! Krijg heldere stap-voor-stap instructies, waardevolle tips en ondersteunende video's om jouw reis- en onderwijsplannen aan de school te presenteren. Dit kun je verwachten:
 • Met een voorbeeld als leidraad maak jij een overtuigende motivatiepresentatie om jullie reisplan krachtig over te brengen.
 • In acht stappen bereid jij je optimaal voor op een succesvolle ontmoeting met de directie.
 • Informatieve video's die je gebruikt tijdens je presentatie over:
  - Wat EigenReis inhoudt.
  - De online methodes die gebruikt worden.
  - De beschikbare support en ondersteuning.
  - Hoe de ontwikkeling van je kind inzichtelijk wordt gemaakt.
  - Het proces van overgang of terugkeer naar regulier onderwijs.
 • Een compleet format voor een leerplan reisonderwijs met alle informatie voor de directie, plus ruimte om jullie afspraken te documenteren.
 • Geen positieve reactie van de directie ná de presentatie? Zet dé troef in tijdens het vervolggesprek.

Cursus reisonderwijs

Deze cursus biedt alle benodigde kennis en tools om reisonderwijs mogelijk te maken, in lijn met Artikel 41 van de Wet op het primair onderwijs (WPO).

'De school was ook verrast!'

"Wouw! Ik ben echt onder de indruk van hoe duidelijk en enthousiast alles is beschreven en uitgelegd. De school was aangenaam verrast door jullie aanpak en onderwijssysteem. We zitten helemaal op het juiste spoor richting reisonderwijs en ik wil jullie daarvoor onwijs bedanken! Het is ongelooflijk waardevol voor ons."

Imara (ouder) 
@globedochters

Jouw gids

Arinda Hoffland

Na het basisonderwijs koos Arinda voor Havo-Vwo, maar voelde zich er niet op haar plek en werd schooluitvaller. Deze ervaring dreef haar om het onderwijssysteem te transformeren. Na een duale PABO-opleiding werd ze leerkracht en bouwcoördinator. Ze behaalde haar master Leren en Innoveren, waarin ze theorie naar praktijk vertaalde. Ze gaf les in Singapore, omarmde 1-op-1 online lesgeven en coachte leerkrachten. Haar eigen kinderen zijn de belangrijkste drijfveer om EigenReis te ontwikkelen, dat ruimte biedt aan individuele talenten en een grenzeloze toekomst mogelijk maakt.