Faqta

Veel lesmateriaal is puur gericht op het overdragen van kennis. Maar bij Faqta en ook EigenReis geloven we dat andere dingen net zo belangrijk zijn. Denk maar aan vaardigheden zoals creatief bezig zijn, onderzoeken, presenteren en kritisch denken. Door deze vaardigheden te ontwikkelen, ontdekken kinderen ook waar hun talenten liggen. Met Faqta werk je daarom met geïntegreerde thema's zodat je kind in iedere les zijn talent tot uiting kan laten komen. Want al kun je minder goed meekomen met de rekenles, misschien ben jij wel de beste van de klas met tekenen.

Het leerplatform

Het leerplatform van Faqta is ontworpen om zowel leerlingen als leerkrachten te helpen efficiënt hun leerdoelen te halen. Daarvoor zijn in het platform verschillende onderdelen gebouwd die jou en je kind geheel daarbij ondersteunen, met tal van tools voor zelfstandige verwerking. Meer weten? Check de website
Write your awesome label here.
Write your awesome label here.

Thematisch leren

Een geïntegreerd thema (multiperspectief) behandelt diverse onderwerpen uit verschillende vakken zoals geschiedenis, aardrijkskunde, burgerschap, natuur & techniek, kunst & cultuur, en topografie. Bijvoorbeeld, in het thema van de Gouden Eeuw leert een kind in groep 6 over geschiedenis, VOC, natuur & techniek (eten en drinken, tulpen), kunst & cultuur (meesterwerken), en aardrijkskunde (leven op een schip, topografie). Meer weten? Check de website!

Eigen talenten ontdekken

Met Faqta heb je toegang tot meer dan 100 talentthema's waarin je kind wordt uitgedaagd om zelf op onderzoek uit te gaan. Je zet je video’s en interactieve opdrachten in om je leerlingen te helpen hun talenten en interesses te ontdekken: Hoe word ik een DJ? Hoe werkt programmeren? Waar komt stroom eigenlijk vandaan? Meer weten? Check de website
Write your awesome label here.
Write your awesome label here.

Zelfstandig werken met de ouder als coach

Het leerplatform van Faqta helpt jou en je kind. Je kunt er zien of je kind de video’s heeft bekeken en hoe de vragen zijn gemaakt. Op die manier weet je wanneer je kind extra ondersteuning nodig heeft en zie je in één oogopslag of je kind meer uitleg kan gebruiken. Zo word jij een coach voor je kind. Meer weten? Check de website.
Write your awesome label here.

Vandaag EigenReis zelf al ervaren?

Zelf het onderwijs verzorgen met EigenReis, hoe ziet dat er nu uit? Met deze GRATIS Sneak Peek ontdek jij thuisonderwijs met EigenReis!