Thuisonderwijs

Word je overweldigd door de keuze aan lesmaterialen en methodes? Worstel je met het creëren van structuur en het bijhouden van de ontwikkeling van je kind? Met EigenReis bieden we een compleet programma voor het basisonderwijs. Wij bieden duidelijke handleidingen en lesmaterialen die precies aansluiten bij het niveau van je kind, zonder interesses en talenten uit het oog te verliezen!

De nieuwste methodes

Met EigenReis gebruik je de nieuwste methodes, die alle essentiële basisschoolvakken omvatten en geschikt zijn voor één-op-één onderwijs.

OuderAcademie

Leer effectief thuisonderwijs geven met onze OuderAcademie. We nemen je stap voor stap mee in de leeromgevingen: van lesvoorbereiding, lesgeven en evalueren.

Planningen

Met onze jaar-, blok- en weekplanningen bieden we je structuur en overzicht. Zo weet je precies wanneer je lessen aanbiedt en of jouw begeleiding nodig is of niet. 

Bespaar tijd

In slechts 20-30 minuten bereid je alle lessen per week voor. Besteed slechts 1,5-2,5 per dag aan het onderwijsprogramma en leg een sterke educatieve basis. 

Lesinstructies

Vrijwel alle lessen zijn voorzien van uitgewerkte lesinstructies en videoanimaties om de lesstof zo goed mogelijk over te dragen aan jouw kind. 

Inzicht in de voortgang

De leerkrachtsoftware biedt waardevolle analyses en toetsresultaten. De ontwikkeling van jouw kind breng je met ons LeerLogboek volledig in kaart.

 Masterclasses

Verdiep je kennis met onze Masterclasses, ontworpen om het onderwijs perfect af te stemmen op jouw kind.

Besloten community

Via onze Whatsapp community stel jij eenvoudig je vragen, bieden wij support en leer je van en met elkaar. 

Ontdek hoe Guyon en zijn gezin hun leeravontuur met EigenReis ervaren!

"Na de uitgebreide intake met Arinda en Kelly waren we er vrij snel uit dat dit de manier was waarop we het onderwijs aan gingen bieden vanaf het nieuwe schooljaar. In september zijn ze begonnen met EigenReis Totaal en we zijn nog steeds erg enthousiast. Kelly en Arinda zijn toegankelijk en behulpzaam. Als je ergens tegenaan loopt, staan ze klaar om te helpen.

Door de overzichtelijke blokschema’s ben ik veel minder tijd kwijt aan voorbereiden (1 uur per week voor 2 kinderen). En de kinderen zien in het online platform precies wat er van ze verwacht wordt die dag. Ze zijn er tussen de 1 en 3 uur per dag mee bezig. Je kan het onderwijs passend maken naar de behoefte van je kind. Onze jongste is bijvoorbeeld dol op rekenen en werkt een aantal blokken verder dan de planning. Onze oudste heeft moeite met spelling en daarmee herhalen we de spellingsoefeningen uit een lager leerjaar. Heel fijn dat je toegang hebt tot de lesstof uit alle leerjaren."
Guyon
Write your awesome label here.

Een kerndoeldekkend programma voor het basisonderwijs

Ontdek ons uitgebreide aanbod voor de groepen 2 t/m 8. Kies de totaaloplossing voor online basisonderwijs óf alleen Nederlands. Bepaal zelf wat het beste aansluit bij de leerbehoefte van jouw kind!
 • Nederlands 
 • Engels
 • Rekenen & wiskunde
 • Wereldoriëntatie
 • Digitale geletterdheid
 • Wetenschap en technologie
 • Kunst & cultuur 
 • Talentontwikkeling 
 • Topografie (vanaf groep 5)
 • Burgerschap (vanaf groep 5)

Met EigenReis als gids, word jij coach van jullie leeravontuur!

 • Tijdens onze gratis en persoonlijke intake, kijken we samen naar de leerbehoeften, het niveau en jullie persoonlijke situatie.
 • Ontdek de kracht van de leerkrachtsoftware: geef moeiteloos instructies, plan lessen in en heb inzicht in de ontwikkeling.
 • Gebruik de OuderAcademie als ondersteuning om het maximale uit jullie leeravontuur te halen.
 • Begeleid jouw kind zelf, of schakel onze hulp in. Jij bepaalt of, wanneer en hoe vaak wij je mogen helpen.
 • Volg masterclasses waarin jouw vragen behandelen en kennis delen om jullie leerervaring nóg krachtiger te maken.
 • Deel ervaringen in een besloten community en leer van elkaar.

Write your awesome label here.
Write your awesome label here.

Vandaag EigenReis zelf al ervaren?

Zelf verzorgen met EigenReis, hoe ziet dat er nu uit? Met deze GRATIS Sneak Peek ontdek jij thuisonderwijs met EigenReis!

Prijzen

Met de OuderAcademie, handige planningen, leerlogboeken en in groep 3 online les voor Nederlands door onze leerkracht, duik je vol vertrouwen in het thuisonderwijs. Zet een stevige educatieve basis neer en geef tegelijkertijd ruimte voor leren op eigen tempo, op eigen niveau en volgens de groei en interesses van jouw kind. Ideaal voor thuisonderwijs, huisonderwijs, reisonderwijs en worldschooling.

Prijzen vanaf 1 mei
Schooljaar: € 1.899,-
6 maanden: € 1.399,-

Thuisonderwijs totaalpakket

 • Nederlands (taal, spelling, lezen en begrijpend lezen) + oefensoftware 
 • Rekenen + oefensoftware
 • Engels + oefensoftware
 • Wereldoriëntatie
 • Digitale geletterdheid
 • Topografie (groep 5-8)
 • Burgerschap (groep 5-8)
 • Talentontwikkeling
 • OuderAcademie
 • Besloten community
 • Masterclasses
Prijzen vanaf 1 mei
Schooljaar: € 1.399,-
6 maanden: € 999,-

Thuisonderwijs Nederlands

 • Nederlands (taal, spelling, lezen en begrijpend lezen) + oefensoftware 
 • OuderAcademie
 • Besloten community
 • Masterclasses

Start jullie EigenReis!

Plan een gratis intake en start met leren op jullie voorwaarden.

Veelgestelde vragen

Voldoe je met EigenReis aan de leerplicht?

Als je in Nederland bent ingeschreven, is het antwoord helaas nee. De leerplicht in Nederland omvat namelijk ook een schoolplicht. Dit betekent dat er sprake moet zijn van regelmatig fysiek schoolbezoek en dat het onderwijs dus met regelmaat binnen de muren van een school gevolgd moet worden. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor het gebruik van EigenReis met het oog op de Nederlandse wet- en regelgeving? Bekijk dan onze gratis leerplichtgidsen!

Hoe ziet het onderwijs met EigenReis thuisonderwijs eruit?

Voordat je duikt in ons programma, begin je met de OuderAcademie. Hierin nemen we je stap voor stap mee in de leeromgevingen, planningen en leerlogboeken. Binnen enkele uren heb je de OuderAcademie voltooid. Het plannen van een lesweek kost gemiddeld 20-30 minuten per kind. Als je ons volledige programma volgt, besteed je in groep 3 en 4 ongeveer 1 uur per dag, en in groep 5-8 zo'n 2,5 uur dagelijks aan het complete en kerndoeldekkende onderwijsprogramma. Uiteraard bepaal je zelf hoe je ons programma inzet. Je hebt de volledige vrijheid om te bepalen welke lesstof je wel en niet aanbiedt en wanneer je dit doet. 

Wat heb ik nodig om met EigenReis thuisonderwijs aan de slag te kunnen?

Om aan de slag te gaan met EigenReis, heb je twee laptops nodig (één voor de ouder en één voor de leerling), een aantekeningboekje, een goede internetverbinding en een printer voor het afdrukken van printbladen voor rekenen. 

Kan ik op ieder moment aan de slag met EigenReis Thuisonderwijs?

Ja dat kan! Tijdens de intake bepalen we welk pakket het beste bij jullie past. Let wel op: licenties zijn geldig voor een schooljaar, tot 31 juli. Dit kan betekenen dat er extra licentiekosten in rekening worden gebracht.

Zijn de aangeboden methodes volledig digitaal?

Ja, alle methodes worden volledig digitaal aangeboden, hoewel er voor bepaalde methodes printbare lesmaterialen beschikbaar zijn.

Welke mogelijkheden biedt EigenReis voor leren op eigen niveau en tempo?

Bij EigenReis kan je kind op zijn eigen tempo leren. Tijdens de gratis intake bespreken we het niveau van je kind. Is dit niet helemaal duidelijk, dan bieden we optioneel ons opstapprogramma aan waarin we aan de hand van verschillende opdrachten het niveau per vak in kaart brengen. Dit kan je ook zelf doen. Hoe je dit doet leggen we in een speciale masterclass stap voor stap uit. Mocht jouw kind voor- of achterlopen op bepaalde vakken, dan pas je het programma hier op aan. Bovendien kun je leren op ieder tijdstip dat bij jouw situatie en kind past. Daarnaast bieden de methoden differentiatiemogelijkheden (hoger of lager niveau), zodat je kind extra oefening of uitdaging krijgt. 

Welke informatie is er voor ouders beschikbaar om hun kinderen zelf te begeleiden?

De gekozen methodes voorzien in handleidingen, instructies per les en veelal instructievideo's. We begeleiden je ook in het gebruik van de methode(s) via onze OuderAcademie. Hier leer je over het voorbereiden van lessen, toetsen, inzicht in de voortgang en andere handige tools. Ook behandelen we vragen van ouders tijdens masterclasses en delen we waardevolle kennis. 

Kan ik gerenommeerde toetsen afnemen bij EigenReis?

Nee, we bieden geen toetsen aan zoals Cito, Diataal of Route8. Alle methodes zijn voorzien van toetsen en de resultaten worden digitaal geregistreerd. Ook bieden we een leerlogboek waarin je samen met jouw kind alle voortgang bijhoudt. Dit gaat verder dan alleen toetsresultaten. Het LeerLogboek is een tool om de stappen die jouw kind inzichtelijk te maken. Zo biedt je namelijk écht inzicht in het leerproces van jouw kind. 

Kan mijn kind na het volgen van het EigenReis programma eenvoudig terugstromen naar een reguliere basisschool in Nederland?

Ja, met EigenReis Totaal volgt je kind alle basisvakken van het reguliere onderwijs met behulp van de nieuwste methodes van gerenommeerde uitgevers in Nederland. Hiermee voldoe je aan alle kerndoelen. De resultaten van de toetsen zijn online inzichtelijk en makkelijk te delen met de school in Nederland. Ook bieden we een leerlogboek waarin je samen met jouw kind alle voortgang bijhoudt. Je kunt het leerlogboek zien als een portfolio waarmee je écht inzicht biedt in het leerproces van jouw kind. Maak je gebruik van thuisonderwijs, dan kun je desgewenst een rapport laten opstellen door een van onze bevoegde leerkrachten. Bij Privé-onderwijs ontvang je dit standaard. 

Hoe lang kan ik gebruik maken van de EigenReis leeromgeving?

Afhankelijk van het aangeschafte pakket heb je toegang tot de EigenReis leeromgeving voor het volledige schooljaar 2023-2024, of voor 6 maanden. Een periode afgestemd op jouw behoeften is ook mogelijk. Houdt er wel rekening mee dat de licenties aan het einde van het schooljaar verlopen (veelal eind juli). Bij voortgang na deze periode moeten licenties dus opnieuw aangeschaft worden.

Is EigenReis een officieel erkende school?

Nee, EigenReis is geen officieel erkende school. We kiezen ervoor om ons niet aan te sluiten bij de Stichting Nederlands Onderwijs Buitenland, zodat we alle vrijheid behouden om invulling te geven aan ons programma. De kwaliteit van ons onderwijs lichten we uitgebreid toe in onze kwaliteitsgids.